Toen Pemberton klaar was met het maken van Coca Cola bracht hij het nieuwe drankje in 1886 naar enkele cafés in de buurt. Op dit moment was Coca Cola nog geen kant en klare frisdrank maar een siroop. Door eerst siroop in een glas te doen en hier koud water bij te spuiten ontstond er Coca Cola zoals we die nu kennen.

Toen steeds meer winkels en cafés Coca Cola gingen verkopen vond de beste vriend van Pemberton, Frank Robinson dat het drankje ook een logo nodig had. Zo kwam Frank Robinson met een handgeschreven logo van Coca Cola dat nog altijd door het bedrijf gebruikt word als logo.

Na enkele jaren was Coca Cola niet meer het drankje dat in een paar plaatselijke cafés werd gedronken. Het drankje werd zo populair dat het in de hele wereld gedronken werd.

Omdat het drankje steeds populairder werd, wilden steeds meer mensen weten wat nou precies het recept was van Coca Cola. Dit zal altijd een geheim blijven.

Ze zeggen dat het recept van Coca Cola in een zware kluis in Atlanta wordt bewaard. Ze zeggen dat twee topmensen van Coca Cola de enigsten zijn die de code er van weten. En omdat zij niet allebei mogen overlijden zonder de code door te geven aan nieuwe topmensen mogen de twee topmensen nooit bij elkaar in een auto of vliegtuig zitten. Zo wordt de kans dat ze allebei tegelijk overlijden en de code niet door kunnen geven kleiner.